de Winkel

De winkel van kinderdienst is nu de ingang geworden van onze uitgeverijen dus zijn alle boeken van Narratio, Relibris, Kerkboek en Docete te zoeken en bestellen via 'boeken kopen' in het menu en dus ook losse Bonnefoois ook de in Bonnefooi besproken boeken kunt u via deze website bestellen!

Bonnefooi digitaal los nummer 25,00 bestellen
Bonenfooi op papier los nummer 25,00 bestellen

Nog voordeliger neem een jaarabonnement
Een jaarabonnement loopt van eind november nr. 1 Advent en Kerstnummer, nr. 2 de paaskring tot Trinitaties, tot en met nr. 3 het zomernummer tot begin november.
digitaal jaarabonnement 47,50 bestellen
Papieren jaarabonnement 75,00 bestellen

Algemene LeveringsVoorwaarden (A.L.V.):
Een zeer voordelig vervolgabonnement voor andere kinderdienstleiding of de predikant/voorganger kan uitsluitend als zodanig worden geregistreerd, als hieraan een reeds bestaand betaaladres wordt gekoppeld. Het ontvangadres kan wel afwijken van de andere abonnementen.
Een abonnement kan op ieder moment ingaan en wordt dan voor het betreffende deel in rekening gebracht eventueel onder restitutie van vervolg-prijsverschillen.Nazending van reeds verschenen nummers zal plaatsvinden tegen de losse nummerprijs +portokosten. Het abonnement betreft altijd een hele jaargang van drie werkboeken, van september (verzenddatum van advent-/kerstnummer van het liturgische jaar) tot en met september van het daaropvolgende jaar. Waarbij de administratieve stakingsdatum ligt op uiterlijk 1 augustus van ieder jaar.
Bij tussentijdse stakingen worden de reeds verzonden nummers van het abonnement tegen de losse nummerprijs in rekening wordt gebracht verhoogd met 2,50 portokosten per nummer. Aan u als abonnee om dan zelf uit te rekenen welke opzeggingswijze voor u het meest aantrekkelijk is.

 

 

Bonnefooi jaargang 23 nr. 2 powerpoint

Het geheim van Pasen,
Het geheim van het leven

Het veertigdagenproject gaat dit jaar over het geheim. Het geheim van het leven en sterven van Jezus. We leven vanuit dat geheim, want we zullen het nooit helemaal kunnen ontraadselen. In de verhalen horen wij vanuit de bijbel verrassende ervaringen van mensen met God. Hoe kunnen we die verhalen zo over brengen dat kleine en grote mensen voelen dat die verhalen met hun eigen leven te maken hebben?
Dat mensen, klein of groot, gaan vragen: ‘Wat is jouw geheim van waaruit je leeft?’

 

Boek 25,00 bestellen
Digitaal 25,00 bestellen

 

Project posters + CD 17,50 bestellen

 

 

 

 

Uitkijken naar het Licht powerpoint

Het adventsproject: 'Uitkijken naar het Licht.' Het is een eenvoudig project dat je klein kunt houden, maar ook naar hartelust kunt uitbreiden. In de kerk komt er elke week een verslaggever van Hart in Nederland langs. Hij of zij belt aan en heeft een kort gesprekje met de bewoners over het thema van de week, daarna gaan de kinderen naar de kindernevendienst. Ze horen daar de verhalen op weg naar Kerst. De kinderen maken in de kinderdienst elke week iets voor in de kerk en iets om mee naar huis te nemen, passend bij het thema. Zo wordt het in de kerk en thuis elke week een beetje lichter en vrolijker. De werkjes worden in de kerk aan een grote kerstkrans of boog gehangen bij een deur die elke week wat verder open kan tot met kerst de deur wagenwijd open is en we Maria, Jozef en het Kind vinden in een straal van licht.
Bij het project wordt voor thuis een adventkalender gemaakt, deze kalender is digitaal en kan dus gemakkelijk aan alle gezinnen gestuurd worden. De kerstkrans aan de deur of voor de ramen kan een mooi herkenningspunt worden van gezinnen die mee doen aan het project. In de kalender verhalen, werkjes, puzzels, gebeden en recepten op weg naar het Licht. Het project kan zo uitgroeien tot een gemeenteproject.

 

Adventskalender pdf

Bonnefooi digitaal 25,00 bestellen
Bonenfooi op papier 25,00 bestellen
Bonnefooi project 2 posters 10 knipbladen + cd 17,50 bestellen

Kleuromslagen liturgie bij het project 9,75 bestellen
Omslagen worden geleverd op A-4 formaat (kan verwerkt worden tot boekjes op A-5 formaat). Ze zijn eenzijdig full colour bedrukt met een afbeelding, waarbij ruimte is uitgespaard voor het zelf opdrukken van een eigen tekst (titel, thema, etc.) Het gebruikte papier, 90 grams Datacopy papier, is geschikt voor verwerking op gangbare kopieerapparatuur. Verpakt per 100 stuks.

 

 

 

Uitnodigingskaartje bij het project 2,50 per 10 stuks bestellen
een uitnodigingskaartje voor de kerstviering

 

 

 

 

 

 

 

 

In kindertaal verteld C-jaar Anneke van Wijngaarden prijs 19,50 isbn 9789052638102 prijs 19,50
Terwijl de volwassenen hun dienst vervolgen gaan de kinderen naar hun eigen woorddienst om daar in hun eigen taal, op hun eigen niveau het Bijbelverhaal te horen en op speelse wijze te verwerken. Dit boek biedt voor iedere zondag in het komende C-jaar: een korte evangelietoelichting, een prentenboek of kinderbijbelsuggestie, soms een leestekstje voor de kleintjes, een navertelling voor de grotere kinderen, voor beiden een creatieve verwerking (al dan niet met werkblad) en een liedverwijzing naar geroepen om te zingen of een andere bekende liedbundel.
Veertigdagentijd en Paasproject bij het C-jaar: Vragen bij het leven , posters 6,00 per set excl. portokosten
Bestel

 

 

 

 

 

 

 

 

 In kindertaal verteld B-jaar Anneke van Wijngaarden prijs 19,50 isbn 9789052639055 prijs 19,50
Evangelielezingen voor kinderen. Heb je niet elke week kinderdienst? Krijg je maar heel even de tijd om even met de kinderen apart te zijn? Maar je wilt toch kindbegrijpelijke verhalen en verwerkingen aanbieden? Daarvoor is dit boek, bij ieder liturgisch jaar één, met dat gedeelte uit Bonnefooi dat past bij de (rk) evangelielezing. Korte tekst, verhaal of navertelling, verwerking en gebed. Telkens voor jonge en oudere kinderen pdf
Bestel


In kindertaal verteld A-jaar Anneke van Wijngaarden prijs: 19,50 isbn 9789052638055
Terwijl de volwassenen hun dienst vervolgen gaan de kinderen naar hun eigen woorddienst om daar in hun eigen taal, op hun eigen niveau het bijbelverhaal te horen en op speelse wijze te verwerken. pdf
Bestel

 

 

 

 

 

 

 

Uit de laatste Nieuwsbrief:
Klein kan veel Paula Irik prijs: 12,50
Bekijk
hier de proeve met enkele verhalen, inhoudsopgave en de registers!

 

Blijf op de hoogte wat er allemaal nét nieuw op de tafel ligt bij christelijke uitgeverijen op de signaleringssite www.boekentafels.nl
Kinderdienst-aanbiedingen

Kinderbijbels voor 5 per deel; compleet + werkboek 60,-
Een aanbieding van de serie Heb je wel gehoord.... Zie voor de omschrijving
www.narratio.nl
bestellen

Kadoboekjes voor kinderen 2,50 (excl. portokosten)

De Ministers van Koning Simsom de Tweede*, Bette Westera, tekeningen Kirsten Veefkind voor 4-8 jaar
kleine verhalen over dieren en mensen, over lief en leed, over zoet en stout, spannend en om een beetje bij te huilen. Om lekker voor te lezen of over door te praten.
De Witte Goudvis Ernst Knijff, Tineke van der Meer
Een boek met zes leuke verhalen voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Verhalen waarin bijbelse thema's de boventoon voeren, terwijl het toch niet over bijbelverhalen of bijbelse figuren gaat, maar over de goudvis Theo, vliegende kippen, een lief reuzenmeisje, e.a. Tekeningen: Anne van Buul.
Kleurig als de regeboog Ilse Jüntschke (vert. Marise Boon)
Een boek met dertig sleutelverhalen voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Verhalen rond de thema's: vrienden, de natuur, het bos en de bomen, hulpbehoevende dieren, droomavonturen, over verbazingwekkende dingen en 'toen en nu' e.a. Tekeningen: Anne van Buul.
Met de koets naar Dromenland Pete Pronk voor 8 -10 jaar
De wonderlijke geschiedenis van een tweeling: Sara en Jasper. Jasper is een dromer, maar dat er elke avond een koets staat om naar dromenland te reizen, daar keek hij van op. Dromenland, waar de grote Dromer woont. En de Prinses. Maar ook de gemene prins en de nachtmerries. Een mooi en spannend verhaal van deze ras-verhalenverteller. Tekeningen: Cato Wit.
Droomzaadjes Mies Westera-Franke
Verhalen voor kinderen van 8 tot 10 jaar om lekker bij weg te dromen. Verhalen waarin kinderen hun eigen leven thuis en op school zullen herkennen: lief, ondeugend, verdrietig en vrolijk. Verhalen om voor of zelf te lezen.Tekeningen: Loes van der Mark.
De Ware Koning, Ernst Knijff, Tineke van der Meer, tekeningen Anne van Buul voor 8-10 jaar
verhalen met een boodschap, om ergens over na te denken of gewoon te griezelen. Zoals het verhaal van de dansende poppen, de wolven in schaapskleren of de stoere koning en zijn bezorgde broer.
De vaas met de twee gezichten Ernst Knijff, Tineke van der Meer, tekeningen Aart Cornelissen 10-13 jaar
Spannende sleutelverhalen met een boodschap, zoals Het ware leven, Overvloed, Rare jongens die buitenlanders, Sonja, Om je levend te lachen, Ex-exodusser. Zelfs voor volwassenen nog de moeite van het lezen waard, dus ook bruikbaar als openingsverhaal in jeugddiensten.
Zeer leuk als overstapgeschenk om mee te geven aan de kinderen!
Waar ben ik? Mies Westera-Franke, tekeningen Marjolijn Zwolsman voor 10-13 jaar
het verhaal van Annet, hoe zij haar schooljeugd aan zich voorbij ziet trekken met alle nare dindgen die er zijn gebeurt, hoe de drank haar moeder in de greep kreeg, de vervelende vrienden die in huis kwamen en de dood van Oma. Geen vrolijk verhaal ondanks het happy-end, maar wel herkenbaar en een boek dat problemen bespreekbaar probeert te maken.
Bestellen

 

Handboeken en praktisch materiaal

het Verhaal, het kind en de verbeelding Adrie Mesch, Willemien Wikkers
Handboek voor kinder(neven)dienst en liturgie.
isbn 90 5263 130 1 192 pag. prijs 11,50

Praktijkboekje voor de kindernevendienst:
1. Het verhaal... en daarna Willemien Wikkers
Verwerkingen bij bijbelse verhalen voor de leeftijd van 4 tot en met 12/13 jaar. Voor wie er behoefte aan heeft om eens iets 'anders' te gaan doen met een groep. Praktische suggesties met telkens een boodschappenlijst van benodigdheden en duidelijke aanwijzingen voor de toepassing. Achterin een register op bijbelplaats
isbn 90 5263 130 1 96 pag. prijs 5,00
2. De Viertafel Hillie van der Weg
Vormen om geloven thuis met kinderen te verbeelden. In de kinderdienst worden dingetjes gemaakt die passen bij de lezingen en de tijd van het jaar en dat krijgt thuis een plaats op deze speciale tafel. Kerk en thuis komen zo een stukje dichter bij elkaar.
isbn 90 5263 258 8 104 pag. prijs 5,00
3. Kerkvensters rond bijbelverhalen Hanneke de Jager
Prachtige, ferme tekeningen (zie illustraties)bij bijbelverhalen om de kinderen te laten kleuren, uitprikken, beplakken, verven, maar ook voor een kleurenwedstrijd in het kerk/parochieblad of als een kaart om als groet bij zieke kinderen in de bus te doen.
isbn 90 5263 271 5 128 pag. prijs 5,00
4. Praten over verdriet, troost en hoop Geertje de Vries
Dit boekje wil helpen om op een verantwoorde manier met kinderen te praten en te werken rondom situaties van dood en verdriet, de laatste zondag van het kerkelijk jaar, Goede Vrijdag en Pasen en rond vier en vijf mei. Praten met kinderen over verdriet, troost en hoop is niet eenvoudig. Vaak heb je als volwassene je eigen vragen en moeilijkheden hiermee. Maar praten met kinderen kan leerzaam, verrijkend en troostend zijn, voor de kinderen én de volwassenen.
isbn 90 5263 131 X 88 pag. prijs 5,00

Geroepen om te zingen Geert Tromp
255 liederen voor kinderen en jongeren uit verschillende tradities
groot formaat: isbn 90 5263 024 0 176 pag. prijs 5,00
klein formaat: bestelnummer 024 B 176 pag. prijs 3,75, minimale bestelhoeveelheid 10 exemplaren

Met de muziek mee Bette Westera, Mies Westera-Franke, Rien Westera
Speelse bijbelliedjes voor kinderen van 3 tot 12 jaar
isbn 90 5263 196 4 prijs 7,00

Kom in de kring en zing NVVZ Westhill
Hoewel er geregeld bundeltjes met liederen verschijnen, die ook in onze kinderdiensten zeer bruikbaar zijn, blijkt in de praktijk, dat wij voor de jongste kinderen behoefte hebben aan een aantal liederen, zo maar uit het dagelijks leven. Van dit dagelijks leven uit willen wij immers het kind doen beleven, dat er meer is: een Heer, die de schepping in de hand houdt, die voedt en zorgt. prijs 1,00

Klein Vierboek Lise Miedema, Anneke van Wijngaarden, Anna Zegwaard
Vieren met kinderen. Liturgiesuggesties voor vieringen met kinderen. Deze suggesties zijn te gebruiken in de reguliere kerkdiensten waarbij kinderen aanwezig zijn en wanneer je met de kinderen alleen bent in bijvoorbeeld de kinderdienst. Thuis zul je anders bidden dan met de hele gemeente (waar ook volwassenen zijn). In de kinderdienst zal de taal eenvoudiger kunnen zijn, omdat er dan geen 'groten' mee doen. isbn 9789052638782 prijs 5,00
Bestellen

Alle genoemde prijzen zijn excl. porti

 

Meer informatie over Narratio uitgaven staat op www.narratio.nl .

 

 

terug naar start