Actueel 

 

Waarom Bonnefooi?  pdf

Nog niet eerder/recent met Bonnefooi gewerkt in kindernevendiest of kinderwoorddienst? Vraag ter kennismaking de zomerzondagen van o.a. juli aan: info@kinderdienst.nl

Lessuggestie en kleurplaten
bij Dood-gewoon van Bette Westera zijn te downloaden op:

http://www.gottmer.nl/kinderboeken/blog/lessuggesties-en-kleurplaten-voor-doodgewoon

 

Meewerken in ons team?

Creatief talent met een antenne voor kinderen in onze leeftijdsgroepen zijn bij ons welkom om mee te bouwen aan ons materiaal.
Theologen met een passie voor kind-herkenbare uitwerking van het leesrooster als basis voor de redactie en medewerkers, kunnen mogelijk een bijdrage leveren aan de theologische toelichtingen...
Schrijfsters en schrijvers van verhalen en/of creatieve verwerkingen kunnen hun vaardigheden inzetten bij de uitwerking van het materiaal voor de leeftijdsgroep van hun voorkeur...
Ben je een man of vrouw met redactionele ervaring in het corrigeren van teksten en gebruik van Bonnefooi in de praktijk, dan is wellicht een plaats in onze redactie een uitdaging?
Wij komen normaliter per nummer een keer bijeen om te brainstormen voor de grote lijnen op basis van de aangereikte theologische toelichtingen en vaak nog een keer in kleinere samenstelling bij de uitwerking van speciale projecten. Hiervoor is tot nu toe Utrecht de centrale locatie.
Mederwerking aan Bonnefooi geschiedt op basis van vrijwilligersvergoeding bij deze ANBI-geregistreerde organisatie.

Belangstelling? Stuur een mail met persoonlijke gegevens en voorkeur naar info@kinderdienst.nl en je hoort van ons!

 

Bonnefooi jaargang 24 nr. 2

Bonnefooi Pasen 2019

Leve het leven powerpoint
In dit nummer is materiaal te vinden voor de Veertigdagentijd tot en met Pinksteren. We volgen de weg die Jezus gaat door de dood heen naar het leven en horen hoe wij de geest krijgen om het leven tot een feest te maken. We volgen de Lucaslezingen afgewisseld met lezingen uit het Johannesevangelie zoals aangegeven in het Oecumenische Leesrooster van de Raad van kerken. Er zijn deze keer geen alternatieve lezingen aangegeven. In de Veertigdagentijd hebben we zoals gebruikelijk een project.

Bonnefooi digitaal 25,00 bestellen
Bonnefooi in boekvorm 25,00 bestellen

 

 

Bonnefooi jaargang 24 nr. 1

Bonnefooi Advent 2018

Hoop doet leven powerpoint
Ons project heet 'De tafel van hoop"en is gebaseerd op de Tafels van hoop van 'Kerk in Actie'. Tegenover alle sombere dingen om ons heen zijn er telkens tekens van hoop als je ze wilt zien. Elke zondag komt een andere profeet daarvan vertellen om ons de ogen te openen. Wanneer de nacht op z'n donkerst is, is de morgen nabij.
Voorbeeld van een zondag in de Advent tijd pdf

Bonnefooi digitaal 25,00 bestellen
Bonnefooi in boekvorm 25,00 bestellen
Project cd 10,00 bestellen
Projectposter 7,50 bestellen
(exclusief portokosten)

 

Genoemde prijzen zijn exclusief verzendkosten (2,50)

 

Voor parochies in Nederland en Vlaanderen, die graag een jaarboek hebben met alleen vertel-, lees- en creatiefmateriaal rond de evangelielezing van de zondag is er In kindertaal verteld per A-B- en C-jaar (zie voorbeeld) onder redactie van Anneke van Wijngaarden. Bestellen via de winkel!  

 De Concordantie voor liedjes en verhalen is actief. Bekijk het resultaat en hoe het werkt.

Vragen, suggesties? redactie,
Nieuwsbrief voor BasisOnderwijs
downloaden,
bestellingen?
aanbiedingen?
opgeven voor emailnieuwsbrief
info@kinderdienst.nl

Wilt u contact met ons, dat kan via email of telefonisch 0183 62 81 88, daar is het secretariaat gehuisvest en ook de abonnementenadministratie en de verkoop van boeken, boekjes, kalenders, posters, et cetera.

Wilt u een PDF-bestand downloaden om te lezen of printen, maar u heeft het benodigde programma Acrobat Reader niet? Gratis downloaden, druk dan hier.

terug naar start