Actueel 

 

Waarom Bonnefooi?  pdf

Nog niet eerder/recent met Bonnefooi gewerkt in kindernevendiest of kinderwoorddienst? Vraag ter kennismaking de zomerzondagen van o.a. juli aan: info@kinderdienst.nl

Lessuggestie en kleurplaten
bij Dood-gewoon van Bette Westera zijn te downloaden op:

http://www.gottmer.nl/kinderboeken/blog/lessuggesties-en-kleurplaten-voor-doodgewoon

 

Meewerken in ons team?

Creatief talent met een antenne voor kinderen in onze leeftijdsgroepen zijn bij ons welkom om mee te bouwen aan ons materiaal.
Theologen met een passie voor kind-herkenbare uitwerking van het leesrooster als basis voor de redactie en medewerkers, kunnen mogelijk een bijdrage leveren aan de theologische toelichtingen...
Schrijfsters en schrijvers van verhalen en/of creatieve verwerkingen kunnen hun vaardigheden inzetten bij de uitwerking van het materiaal voor de leeftijdsgroep van hun voorkeur...
Ben je een man of vrouw met redactionele ervaring in het corrigeren van teksten en gebruik van Bonnefooi in de praktijk, dan is wellicht een plaats in onze redactie een uitdaging?
Wij komen normaliter per nummer een keer bijeen om te brainstormen voor de grote lijnen op basis van de aangereikte theologische toelichtingen en vaak nog een keer in kleinere samenstelling bij de uitwerking van speciale projecten. Hiervoor is tot nu toe Utrecht de centrale locatie.
Mederwerking aan Bonnefooi geschiedt op basis van vrijwilligersvergoeding bij deze ANBI-geregistreerde organisatie.

Belangstelling? Stuur een mail met persoonlijke gegevens en voorkeur naar info@kinderdienst.nl en je hoort van ons!

 

 

Bonnefooi jaargang 23 nr. 3

Bonnefooi herfst 2018

Dit herfstnummer van Bonnefooi werkt toe naar het einde van het kerkelijk jaar. De herfst stemt melancholisch. Maar kijk naar de prachtige kleuren en de knoppen aan de bomen die vol belofte van nieuw leven zijn; er is gelukkig altijd een nieuw begin. In deze tijd gedenken we ook de mensen die ons ontvallen zijn. Meestal de laatste zondag van het kerkelijk jaar, maar er zijn ook kerken die dat doen op de eerste zondag van november rond Allerzielen. Zoek je materiaal kijk dan bij beide zondagen.

Het kind centraal
Het bijbelverhaal en het kind zijn de twee kernen waar alles om draait. De bijbel is geen boek voor jonge kinderen en daar houden wij rekening mee. Het zijn ervaringsverhalen van een volk van duizenden jaren geleden en van mensen uit een ver land met hun God. Maar wonderlijk genoeg zijn deze ervaringen nog steeds actueel. Ook in onze tijd ervaren we deze God als onze God door de verhalen heen.

 

Bonnefooi zomer 2018

Dit nummer van Bonnefooi beslaat voor het grootste gedeelte de zomervakantie waarin velen vrij zijn. In de zomer bieden we altijd wat minder materiaal aan omdat dan veel kinderdiensten stoppen, maar er zijn ook plaatsen waar juist veel gebruik gemaakt wordt van het materiaal. Vooral op plekken waar veel toeristen komen.
De lezingen uit Marcus die centraal staan in het Gemeenschappelijk leesrooster gaan voor een groot deel over vrijheid en nieuwe levenskansen.
Zieken die genezen worden, Jezus die ons voorhoudt voluit te genieten van het leven, Jezus die mensen op hun nummer zet als ze het leven dreigen te beperken. Veel verhalen om blij van te worden.

 

 

Boek 25,00 bestellen
Digitaal 25,00 bestellen

 

Bonnefooi jaargang 23 nr. 2 powerpoint

Het geheim van Pasen,
Het geheim van het leven

Het veertigdagenproject gaat dit jaar over het geheim. Het geheim van het leven en sterven van Jezus. We leven vanuit dat geheim, want we zullen het nooit helemaal kunnen ontraadselen. In de verhalen horen wij vanuit de bijbel verrassende ervaringen van mensen met God. Hoe kunnen we die verhalen zo over brengen dat kleine en grote mensen voelen dat die verhalen met hun eigen leven te maken hebben?
Dat mensen, klein of groot, gaan vragen: ‘Wat is jouw geheim van waaruit je leeft?’

 

Boek 25,00 bestellen
Digitaal 25,00 bestellen

 

Genoemde prijzen zijn exclusief verzendkosten (2,50)

 

Voor parochies in Nederland en Vlaanderen, die graag een jaarboek hebben met alleen vertel-, lees- en creatiefmateriaal rond de evangelielezing van de zondag is er In kindertaal verteld per A-B- en C-jaar (zie voorbeeld) onder redactie van Anneke van Wijngaarden. Bestellen via de winkel!  

 De Concordantie voor liedjes en verhalen is actief. Bekijk het resultaat en hoe het werkt.

Vragen, suggesties? redactie,
Nieuwsbrief voor BasisOnderwijs
downloaden,
bestellingen?
aanbiedingen?
opgeven voor emailnieuwsbrief
info@kinderdienst.nl

Wilt u contact met ons, dat kan via email of telefonisch 0183 62 81 88, daar is het secretariaat gehuisvest en ook de abonnementenadministratie en de verkoop van boeken, boekjes, kalenders, posters, et cetera.

Wilt u een PDF-bestand downloaden om te lezen of printen, maar u heeft het benodigde programma Acrobat Reader niet? Gratis downloaden, druk dan hier.

terug naar start