Uitkijken naar het Licht powerpoint

Het adventsproject: 'Uitkijken naar het Licht.' Het is een eenvoudig project dat je klein kunt houden, maar ook naar hartelust kunt uitbreiden. In de kerk komt er elke week een verslaggever van Hart in Nederland langs. Hij of zij belt aan en heeft een kort gesprekje met de bewoners over het thema van de week, daarna gaan de kinderen naar de kindernevendienst. Ze horen daar de verhalen op weg naar Kerst. De kinderen maken in de kinderdienst elke week iets voor in de kerk en iets om mee naar huis te nemen, passend bij het thema. Zo wordt het in de kerk en thuis elke week een beetje lichter en vrolijker. De werkjes worden in de kerk aan een grote kerstkrans of boog gehangen bij een deur die elke week wat verder open kan tot met kerst de deur wagenwijd open is en we Maria, Jozef en het Kind vinden in een straal van licht.
Bij het project wordt voor thuis een adventkalender gemaakt, deze kalender is digitaal en kan dus gemakkelijk aan alle gezinnen gestuurd worden. De kerstkrans aan de deur of voor de ramen kan een mooi herkenningspunt worden van gezinnen die mee doen aan het project. In de kalender verhalen, werkjes, puzzels, gebeden en recepten op weg naar het Licht. Het project kan zo uitgroeien tot een gemeenteproject.
Adventskalender pdf

Bonnefooi digitaal 25,00 bestellen
Bonenfooi op papier 25,00 bestellen
Bonnefooi project 2 posters 10 knipbladen + cd 17,50 bestellen

Kleuromslagen liturgie bij het project 9,75 bestellen
Omslagen worden geleverd op A-4 formaat (kan verwerkt worden tot boekjes op A-5 formaat). Ze zijn eenzijdig full colour bedrukt met een afbeelding, waarbij ruimte is uitgespaard voor het zelf opdrukken van een eigen tekst (titel, thema, etc.) Het gebruikte papier, 90 grams Datacopy papier, is geschikt voor verwerking op gangbare kopieerapparatuur. Verpakt per 100 stuks.

 

 

 

Uitnodigingskaartje bij het project 2,50 per 10 stuks bestellen
een uitnodigingskaartje voor de kerstviering

 

 

 

 

 

3 december 2017
1e zondag van Advent
Thema: Sta je klaar?
Jesaja 63, 19b - 64, 8 en Marcus 13, 24-37
RK: Jesaja 63,16b-17.19b; 64,2b-7 en Marcus 13, 33-37
Marcus 13 gaat over de vraag of je klaar staat en bent als de heer van het huis weer thuis komt, naast een leestekst is dit verwerkt in mooie sleutelverhalen.
De verslaggever heeft groen meegebracht om een kerstkrans te maken om hiermee en met de eerste versiering ons klaar te maken voor Kerstmis.

 

10 december 2017
2e zondag van Advent
Thema: Wie ben je?
Jesaja 40, 1 - 11 en Johannes 1, 19-28
RK: Jesaja 30, 19-30 en Marcus 1, 1-8
Johannes krijgt de vraag wie hij is en antwoordt daarop met: Ik ben niet de Messias. Zo leidt hij de aandacht af van zichzelf, naar Jezus die na hem komt. Met de kinderen gaat het over identiteit: wie ben je en wie ben je niet?
De verslaggever belt aan bij een huis zonder naambordje maar met een kerstkrans, de bewoners zijn er net komen wonen, maar ze maken een naambordje zodat iedereen kan zien wie er is zijn komen wonen. De kinderen maken een naambordje met hun eigen naam. Naast ideeën om de kerstkrans kleur te geven zijn er bij elke zondag ook andere verwerking suggesties.

 

17 december 2017
3e zondag van Advent
Thema: Welkom
Jesaja 65, 17-25 en Johannes 3, 22-30
RK: Jesaja 61, 1-2a. 10-11 en Johannes 1, 6-8. 19-28
De leerlingen van Johannes komen Johannes vertellen dat Jezus aan het dopen is. Ze verwachten dat Johannes verontwaardigd zal zijn over deze concurrentie, maar Johannes zegt: ik ben de Messias niet. Johannes is slechts de wegbereider. Met de kinderen gaat het over kiezen, moet en kun je altijd kiezen. In de kerkstraat in Ergenshuizen worden de buurtbewoners steeds enthousiaster en iedereen is welkom om de versiering te bekijken. Ook in de kerk is iedereen welkom dat laten de kinderen zien.

 

24 december 2017
4e zondag van Advent
Thema: Ik doe mee!
2 Samuël 7, 4-16 en Lucas 1, 26-38
RK: 2 Samuël 7, 1-5. 8b-12. 14a-16 en Lucas 1, 26-38
De engel Gabriël bezoekt Maria en vertelt haar dat ze een kind zal krijgen, een zoon.
Ook hoort ze dat Elisabeth een kindje verwacht. Bij God is er een nieuw begin mogelijk.
De verslaggever heeft een lichtsnoer meegebracht, het is bijna kerstmis.
De kinderen maken engeltjes voor de adventskrans en bedenken welke woorden passen bij een engel.

 

25 december 2017
Kerstmorgen
Thema: Zet de deur open!
Jesaja 52, 7-10 en Johannes 1, 1-14
RK: Jesaja 52, 7-10 en Johannes 1, 1 (- 5, 9-14) 18
Het is kerst! De afgelopen weken is de kerk steeds vrolijker en lichter geworden. Zo laten we zien dat we Jezus welkom willen heten. We willen plaats maken voor de dingen die bij hem horen: licht, vrede, goed zijn voor mensen. De deur mag wagenwijd open! Er is een kerstviering waar ook de kinderen een plek in hebben en er is een kort programma in de kinderdienst voor alle leeftijden.

Prijs project 17,50
los nummer Bonnefooi 25,00

 

Decemberkalenders in de aanbieding!

Een decemberkalender help je om de weken voor Kerst op een bijzondere manier te beleven.
We tellen de weken door het aansteken van kaarsjes, we tellen de dagen met liedjes, verhalen, gedichtjes en leuke knutsels.

 

Koningskinderen
Het is een zoektocht naar het pasgeboren Koningskind. Onderweg wordt duidelijk dat iedereen die deze reis maakt uiteindelijk zelf een koningskind wordt. Op de achterkant van de kalender staat het verhaal van Arenka en een idee voor de viertafel.
Geschreven door Hillie van der Weg, illustraties Aart Cornelissen 1,-
pdf
bestellen

 

 

 

 

Voor kinderen van 8-12 jaar:

 

Een kind maakt het verschil
Nu is het winter, december is een koude en donkere periode in het jaar, misschien wel met mooie sneeuwwolken. Maar ook vaak met een prachtige sterrenhemel en mooi versierde huizen en straten. Sterren die wijzen naar het Kind, wat verschil maakt, en aan ons leert hoe we voor anderen net dat verschil kunnen maken. En dat is niet eens altijd heel moeilijk, dat kun je zien aan het avontuur wat Laura beleeft in deze kalender.
Geschreven door Carla Boven en Janneke Nijboer, illustraties Aart Cornelissen 1,-
pdf
bestellen

 

Een boek met Kerstmis blijft een leuk cadeautje.

 

Uit onze collecties hebben we een aantal kinderboeken geselecteerd die daarvoor geschikt zijn en het hele jaar leuk zijn om te lezen of om uit voor te lezen.

 

Voor de onderbouw

de minister van Koning Simsom de Tweede

Nee het viel Simsom niet mee om koning te zijn, zo helemaal in zijn eentje. Dus ging hij naar zijn moeder en vroeg haar om raad. 'Maar jongen' zei ze 'ik heb je toch ook niet gezegd dat je het allemaal alleen moest doen? Natuurlijk heb je helpers nodig. Verstandige dieren, die van jou leren hoe een koning wezen moet en die er daarna op uit gaan om voor hun mededieren te zorgen. Ministers, noemen we hen met een moeilijk woord. Dienaren van de koning.' Zo vertelt een van de verhalen uit dit boek. pdf
Geschreven door Bette Westera, illustraties Kirsten Veefkind 2,50
bestellen

 

 

Kleurig als de regenboog

Zeven hoofdstukken met verhalen rond verschillende thema's zoals: Vrienden van nu en straks. De wonderlijke natuur. Dieren die hulp nodig hebben. Droomavonturen. pdf
Geschreven door Ilse Juntschke, illustraties Anne van Buul 2,50
bestellen

 

 

 

 

Voor de middenbouw

 

Met de koets naar Dromenland

De wonderlijke geschiedenis van een tweeling: Sara en Jasper. Jasper is een dromer. Dat wel. Maar dat er elke avond een koets klaar staat om naar dromenland te reizen, daar keek hij nog van op. Naar dromenland, oneindig mooi, waar de grote Dromer woont. En Sara, Sara slaapwandelt. pdf
Geschreven door Pete Pronk, illustraties Cato Wit 2,50
bestellen

 

 

 

De ware Koning en andere verhalen van Meester Karel

Vaak zag je hem op een heuvel zitten, terwijl er allerlei mensen naar hem toe kwamen. Ze vroegen hem raad en hij gaf antwoorden, die je niet verwachtte. Zo vroeg iemand wat die moest doen als een soldaat hem een klap gaf. Mocht hij terugslaan? 'Dat moet je in ieder geval niet doen, want dan wordt zo'n soldaat pas echt kwaad'. Spannende verhalen die Meester Karel vertelt aan zijn groep zes. pdf
Geschreven door Ernst Knijf & Tineke van der Meer, illustraties Anne van Buul 2,50
bestellen

 

 

Voor de bovenbouw

De vaas met de twee gezichten

Korte verhalen met met een lach en een traan, met twee gezichten dus. Over de vaas die de bloemen mist en nu alleen nog staat mooi te zijn, over je levend lachen, over Sonja en haar 'echte ouders' en nog veel meer prachtige verhalen. pdf
Geschreven door Ernst Knijf & Tineke van der Meer, illustraties Aart Cornelissen 2,50
bestellen

 

 

 

 

Wonderwater

Sias en Zoe leven in het dorp Melos aan de rivier. Ze spelen en genieten van het leven, maar toch hebben ze een grote zorg: Sias is bang voor water. Wanneer de rivier het dorp dreigt te overstromen, wordt zijn angst zichtbaar en ontdekt hij ook waar die angst vandaan komt. Omdat water een centrale rol speelt in zijn leven is het voor Sias van groot belang om zijn angst te overwinnen. Zoe zoekt samen met anderen uit het dorp een manier om hem te helpen. pdf
Geschreven door Henk Vegt & Mirjam Wolters-van Dijk, illustraties Sia Holemans 2,50
bestellen

 

 

 

 

 

 

 

terug naar start